Algemene voorwaarden

Reserveringen

Alle reserveringen worden tot stand gebracht via het boekingssysteem op www.theteambuilding.nl Telefonische opdrachten en mail tot reservering worden eveneens via dit boekingssysteem ingevoerd. De reservering wordt bevestigd per e-mail. Wanneer deze bevestigingsmail niet is ontvangen, is de reservering niet vastgelegd. Let op, de bevestigingsmail komt af en toe in de spamfolder terecht.
Controleer de bevestigingsmail goed op juistheid van reserveringsdatum, tijd en activiteit.

 

Betaling

Ons streven is dat alle reserveringen 48 uur voor aanvang zijn betaald. Immers, als je zonder bericht niet komt opdagen, zitten onze gamemaster voor niets te wachten.

 • Betaling via iDEAL heeft onze voorkeur, dit kan direct bij het maken van een online boeking.
 • Wil je een tijdstip vastleggen maar heb je bijv. geen identifier bij de hand? Geef het ons door. Wij kunnen je ook later een iDeal-link toesturen.
 • Het is het mogelijk ter plaatse met PIN te betalen. In verband met veiligheid nemen wij geen contant geld aan. Het PIN-apparaat accepteert ook creditcards.
 • Zakelijke klanten kunnen middels factuur betalen, hiervoor brengen wij €15,- aan administratiekosten in rekening. De standaard betaaltermijn is 14 dagen en kan alleen door voorafgaand overleg worden verlengd. Indien facturen te laat worden betaald dan verhogen wij het bedrag met de administratiekosten met €35,-.

Op tijd komen

Zorg dat je samen met het gehele team op tijd aanwezig bent. Je bent ook eerder dan de aangegeven boekingstijd welkom. Onze Game Master is in elk geval een kwartier voor aanvangstijd aanwezig en in onze lounge staat altijd iemand achter de bar.
Mocht je te laat (dreigen te) komen bel ons dan direct. Indien ons schema het toelaat kunnen we in sommige gevallen tot een kwartier na aanvangstijd nog jullie het volledige uur speelplezier garanderen. Hierna zullen we soms helaas de totale speeltijd moeten inkorten. Zijn jullie meer dan een half uur te laat dan vervalt jullie recht op het spel en vindt er geen restitutie plaats. Indien er nog niet is betaald ontvangen jullie van ons een factuur voor het volledige bedrag.
Zijn er onvoorziene omstandigheden, neem dan contact met ons op.

 

Annulering

Alle annuleringen moeten worden gemeld en/of bevestigd op ons mailadres: boekingen@theteambuilding.nl. In het weekend of last minute kunnen we niet garanderen dat deze mail op elk tijdstip wordt gelezen. Bel daarom voor de zekerheid op deze momenten even achter je mailtje aan. Annuleren is tot 48 uur voor aanvang kosteloos. Bij een annulering tot 24 uur voor aanvang wordt 50% van het bedrag teruggeboekt. Daarna is restitutie niet meer mogelijk. Wanneer je zonder bericht niet komt opdagen, is restitutie niet mogelijk. Wanneer er zwaarwegende redenen zijn waarom je niet kon komen, dan kunnen we in overleg tot een oplossing komen.
The Team Building zal de reservering alleen in uitzonderlijke omstandigheden annuleren. In geval van een annulering van onze kant wordt het gehele bedrag zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen een week teruggeboekt.

 

Groepsgrootte

Per groep worden niet meer dan het maximaal aantal personen toegelaten tot onze activiteiten. Voor grote groepen geldt dat het risico bestaat dat deelnemers delen van het verhaal missen, doordat er op diverse plekken tegelijk iets gebeurt. Ook worden de ruimtes kleiner als de groepen groter zijn en willen we bij noodsituaties de veiligheid kunnen garanderen. De maximale bezetting per activiteit is als volgt:

 • The Diamond Heist; 3 tot 8 personen. Ideaal: 4 tot 6 spelers
 • De Verzetsgroep; 2 tot 8 personen. Ideaal: 3 tot 5 spelers
 • The Maniac; 2 tot 4 personen. Ideaal: 2 tot 3 spelers
 • VOC Escape; 8 tot 20 personen. Ideaal: 12-16 spelers
 • Eiland Draaikolk; 8 tot 20 personen. Ideaal: 8-12 spelers
 • The Floor is Lava; 8 tot 25 personen. Ideaal: 12-18 spelers
 • Real Axe Throwing; 2 tot 36 personen. Ideaal: 4 personen per baan

Wij adviseren te allen tijde om onder het maximale aantal spelers te blijven voor de ideale ervaring. Bij volledige bezetting raden we het team aan onderling goede afspraken te maken over het verdelen van taken en het delen van successen, zodat iedereen een goede ervaring heeft.
Je bent altijd vrij om met het minimale aantal deelnemers te komen spelen, weet wel dat het dan soms lastig kan zijn omdat je handen en ogen tekort kan komen. Minder kan echt niet, dan zijn sommige onderdelen niet langer speelbaar.

 

Groepsgrootte aanpassen

De ervaring leert dat bij grotere groepen, met name bedrijfsuitjes, het aantal deelnemers op het laatste moment soms lager uitvalt dan verwacht. Voor de escaperooms is dat niet zo erg, hoewel de gamemasters waarschijnlijk op het laatste moment de kamers moeten aanpassen aan de groepsgrootte. Valt er door het lage aantal deelnemers een kamer weg? Dan gelden onze annuleringsvoorwaarden.
Bij een boeking van een van een activiteit geldt (ongeacht de grootte van de groep) een minimumbedrag. Voor escaperooms is dit €90,-, dit staat gelijk aan een boeking voor 4 personen. Voor elke extra speler die zich vervolgens bij de boeking voegt wordt per persoon €22,50 in rekening gebracht, totdat het maximum is bereikt. Voor het ‘escapespel VOC Escape’ en ‘The Floor is Lava’ geldt een minimumbedrag van €170,- (gelijk aan een boeking voor 10 personen) en de prijs voor elke extra speler zal vanaf de 10 speler €17,- p.p. bedragen, totdat het maximum aantal spelers is bereikt. Voor The Floor is Lava Kids gelden prijzen van €17,- per persoon, met een minimum van €136,-  gelijk aan 8 personen. Real Axe Throwing (bijlwerpen) kent een minimale afname van 4 personen a €19,50 per per persoon, ofwel €78,-. De facturatie en afrekening vindt uiteindelijk plaats met het aantal personen dat 48 uur tevoren is doorgegeven, tenzij het aantal deelnemers hoger is dan doorgegeven.

 

Leeftijden spelers

Een bezoek aan onze activiteiten kent leeftijdsgrenzen. Dit zijn geen adviesleeftijden en indien er twijfel is kunnen we om ID vragen. Wij hanteren de volgende minimumleeftijden:

 • The Diamond Heist; vanaf 18 jaar, vanaf 16 jaar in gezinsverband.
 • De Verzetsgroep; vanaf 12 jaar in gezinsverband.
 • The Maniac; vanaf 18 jaar zonder uitzondering.
 • VOC Escape; vanaf 12 jaar in gezinsverband.
 • Eiland Draaikolk; vanaf 8 jaar (tot ±14 jaar) met begeleiding.
 • The Floor is Lava; vanaf 10 jaar met begeleiding.
 • Real Axe Throwing; vanaf 18 jaar

Ook kinderen worden als volwaardige deelnemers gezien en ook voor hen gelden dezelfde maxima voor wat betreft het aantal spelers per spel, zoals beschreven onder groepsgrootte. Tijdens een bezoek aan onze locatie dienen minderjarigen te allen tijde begeleid te worden door minimaal één volwassene.

 

Voorbereiding

Mobiele telefoons en camera’s zijn in ons spel The Floor is Lava en Real Axe Throwing wel toegestaan.
In onze andere kamers en spellen zijn telefoons en camera’s niet toegestaan. Ook vragen we je om horloges en andere MacGyver-spullen in de kluisjes achter te laten, alles dat je nodig hebt is aanwezig. Hoewel… (lees)brillen liggen er niet, dus neem die zo nodig zelf mee.

 

Veiligheid

De kelder is slechts 2.20m hoog en er lopen her en der buizen, dus pas op je hoofd.
Je komt in een escaperoom in een niet-alledaagse situatie terecht. Ga daarom geconcentreerd te werk, let op waar je loopt, stoot je hoofd niet en zorg dat je teamleden dit ook begrijpen.
Mocht je in paniek raken of op een andere wijze het niet langer prettig vinden om in de escaperooms te blijven, dan ben je vrij om naar buiten te lopen. In al onze kamers zitten noodknoppen die de (magnetische) sluiting van de deur deactiveren. Het spel gaat gewoon verder en een van de Game Masters zal je buiten de deur opvangen. Het is dus altijd mogelijk om op eigen initiatief de ruimte te verlaten!
Real Axe Throwing kent verschillende veiligheid’s risico’s het is daarom van belang dat je ten alle tijden luistert naar de spelbegeleider en je te houden aan de regels.
Ons pand kent twee belangrijke vluchtroutes, een via het talud vanuit de kelder en eentje via de hoofdingang via de trap. Beide routes zijn aangegeven met noodverlichting. Er hangen bij ons ontruimingsplannen op diverse plekken, zorg dat je voor jezelf weet waar je heen kunt vluchten bij nood.

 

Toegankelijkheid

Onze activiteiten zijn redelijk actief. Bent u slecht ter been dan kunnen op verzoek een extra stoel in de de escape room plaatsen. Om het hele spel mee te maken is het handig om een beetje lenig te zijn. U kunt in elk geval een groot deel van het spel meemaken, en uw teamgenoten kunnen u op de hoogte houden van wat zij vinden en oplossen. Personen met een rolstoel zijn van harte welkom, maar hebben wel een paar extra uitdagingen te overwinnen. Je team, en anders onze Game Master, kan wellicht bijspringen. Allereerst is er binnen een trap naar de kelder waar onze escaperooms zijn gesitueerd. Je kan dit vermijden door buitenom gaan, dan moet je voorzichtig een talud afrijden. We hebben toiletten van normale afmeting, dus niet extra breed. Onze escaperooms kunnen misschien wel kruip-door-sluip-door zijn. Zonder al te veel te willen verklappen: De Verzetsgroep en The Maniac zijn niet echt geschikt. The Diamond Heist is geschikt voor (reis)rolstoelen tot 74 cm breed. The Floor is lava is heel actief en niet toegankelijk voor personen die beperkt zijn in hun bewegingen.

 

Parkeren

We zijn gevestigd op de hoek van een druk kruispunt tegenover Holland Casino. Het parkeerterrein is vrij toegankelijk en gratis op het moment dat wij open zijn. Er is per spel/team ruimte voor 2 auto’s. Het is niet mogelijk om zonder overleg de auto veel eerder te parkeren en/of later te vertrekken. Parkeren is op eigen risico.

 

Geheimhouding

Als je de escaperoom betreedt, dan moet je in principe alles geheim (willen) houden. Bedenk dat alles wat je aan een ander over de kamer vertelt, zijn of haar plezier kan bederven. Veel draait om het oplossen van de raadsels en puzzels, en om de onverwachte wendingen van het verhaal. Om deze redenen is het meenemen van opnameapparatuur en het maken van beeldmateriaal ten strengste verboden.

 

Alcohol / Drugs

Drugsgebruik is op onze locatie te allen tijde ten strengste verboden. Mochten onze werknemers waarnemen dat u hard- of softdrugs consumeert dan zijn wij gerechtigd en genoodzaakt om u, zonder restitutie van betaalde reserveringsgelden, uit ons bedrijfspand te verwijderen. Ook kunnen onze werknemers, bij een vermoeden dat een van de gasten onder invloed verkeerd van hard- of softdrugs, deze gast toegang weigeren tot het bedrijfspand en daarmee het geboekte spel. De overige deelnemers kunnen, mits nuchter, er dan zelf voor kiezen om het spel te spelen zonder betrokkene. Wel dient achteraf de volledige boekingsprijs (dus de prijs incl. de geweigerde persoon) te worden voldaan. Mochten de overige deelnemers ervoor kiezen dat het spel geen doorgang vindt dan zijn wij gerechtigd de volledige boekingsprijs in rekening te brengen. Dit dient, mits dit vooraf nog niet was voldaan, ter plekke met PIN betaald te worden. Concluderend: wij hanteren een ‘zero tolerance’ beleid met betrekking tot drugs.
In onze lounge verkopen wij naast wijn ook de (speciaal)biertjes van het Utrechtse biologische merk De Leckere. Deze worden alleen verkocht aan onze eigen gasten die minimaal 18 jaar oud zijn. Zoals gebruikelijk in de horeca vragen we, bij twijfel, tot 25 jaar om je ID te tonen bij bestellingen met alcohol. Er mag slechts met mate worden gedronken en de bar sluit om uiterlijk 22:30 uur.
Voorafgaand de activiteit bent u welkom een drankje te doen in onze lounge. Als u ervoor kiest om alcoholische dranken te nuttigen doe dit dan met mate. Na overmatig alcoholgebruik kunnen wij de veiligheid van de spelers en het spel helaas niet meer garanderen en is er een grote kans dat er onwenselijk gedrag optreedt. Wanneer bij aanvang van het spel een medewerker van Get out of here twijfelt aan de gesteldheid van een deelnemer, heeft de medewerker het recht deze deelnemer te weigeren zonder enige vorm van restitutie.

 

Aansprakelijkheid

Jij en je team betreden ons pand en de activiteiten geheel op eigen risico. Voor waardevolle spullen zijn kluisjes voorhanden, bij het spelen van een escaperoom is het verboden om je telefoon of horloge mee het spel in te nemen.
The Team Building aanvaardt geen aansprakelijkheid voor geleden schade aan eigendommen of lichamelijk letsel. The Team Building is desondanks verzekerd voor aansprakelijkheid, en een eventuele vergoeding is gemaximeerd op het door de verzekering uit te keren bedrag.
Indien jij of een teamlid onze zorgvuldig gebouwde kamer vernielt, dan houdt het spel direct op, en zijn we gerechtigd de schade op jullie te verhalen.
Indien je per ongeluk iets meeneemt na het spel gaan we ervan uit dat je dit snel aan ons doorgeeft en het item weer terugbrengt. Wees je ervan bewust dat ook kleine items cruciaal zijn en soms het spel van de teams na je in het geding komt als het niet snel terugkomt.

 

Bedoeld voor plezier

Met behulp van bovenstaande voorwaarden willen we jou en je team een optimale en veilige ervaring laten beleven in tijdens onze activiteiten. We wensen je nu alvast veel voorpret!

The Team Building
Admiraal Helfrichlaan 6
3527 KV Utrecht
Tel. 030 290 1738
KvK 64448436
BTW-nummer NL855670344B01
boekingen@theteambuilding.nl

Versie 1.8 van 26 september 2019